Beleven, ontdekken & leren

Een praktijkles op de boerderij voegt veel toe aan de theorie. Jongeren & kinderen weten bijvoorbeeld vaak niet waar hun voedsel vandaan komt. Een boerderijles helpt ze bij wereldoriëntatie en besef van hun eigen wereld. Op een boerderij zijn maatschappelijke vragen over bijvoorbeeld leven en dood, voortplanting, voeding en gezondheid dagelijkse kost. Leerlingen leren hierover na te denken en ze te bespreken. Ook helpt een boerderij bezoek bij de ontwikkeling van praktische vaardigheden zoals meten, determineren, interviewen en onderzoeken.

Een excursie zou erg goed passen in een bijvoorbeeld een programma voor een schoolkamp!
En wist je dat groep 3 t/m 8 kosteloos een les kan boeken door verschillende subsidies!

Klik hier om onze agenda te zien en uw educatie les te boeken. Alleen scholen kunnen hier reserveren!